ponedjeljak, 21. rujna 2015.

Sviramo na "Space festival 2" u četvrtak, a bude i punk tribina u petak!


Drugi SPACE FESTIVAL održat će se u prostoru Kule Lotrščak u kojem Galerija Klovićevi dvori već godinama kontinuirano održava izložbe. Zbog sve većeg broja posjetitelja i interesa za novim događanjima 2014. godine smo obogatili program Kule Lotrščak s unplugged glazbenim festivalom pod nazivom „Space festival“. Zadovoljni velikim interesom i odličnom posjetom festivala, posjetiteljima (domaćim i stranim) smo predstavili uglavnom domaće autore koji svojim izvedbama korespondiraju simbolu grada Zagreba – Kuli Lotrščak. Koncerti su se održavali koncem sezone u rujnu u ranim večernjim satima. Reakcije kritike, struke i publike su bile sjajne. Koncem rujna 2015. održat će se drugi Space festival koji kao temu ima 40 godina punka. U tri dana festivala ćemo predstaviti jedan punk bend nove generacije i dvije tribine na temu održivosti punka koje će voditi Dubravko Jagatić i Zdenko Franjić. Ulaz na sva događanja je besplatan.

24.9.2015. / ČETVRTAK / KULA LOTRŠČAK / 21:00
ABERGAZ
„Abergaz je socio-kulturološki punk'n'roll bombarder iz Zagreba, što roka autorske stvari točno od 7.3.2006. u 21 sati. Održali smo više od stotinu koncerata do sada te imali prvu europsku turneju ovog proljeća, a u studenom idemo na drugu. Objavili smo puno brdo izdanja, koja su dostupna za besplatni download na http://abergaz.bandcamp.com/ Službena Facebook stranica je: http://facebook.com/abergazpunk“ – Frontman - Davor Njec Hranjec. 

25.9.2015. / PETAK / KULA LOTRŠČAK / 21:00
TRIBINA - DUBRAVKO JAGATIĆ + GOSTI / ZAŠTO JE I NAKON 40 GODINA PUNK JOŠ ŽIV?
Iako nije nikada točno utvrđena godina nastajanja punka, 1976. se smatra kao godina začetka ovog glazbenog žanra, pokreta, filozofije i životnog stava. Danas, 40 godina kasnije, punk je jednako vitalan iako se oko njega i uz njega sve promijenilo gotovo iz temelja. Tribina pod nazivom „Zašto je i nakon 40 godina punk još uvijek živ“ pokušava dotaknuti razloge opstanka i dugovječnosti ovog vitalnog glazbenog žanra, čiji nastanak je na neki način promijenio glazbenu sliku svijeta. O tome koliko je utjecao na glazbene pravce, živote nazore, politiku, pop kulturu, modni izraz kao i na sam način života govorit će gosti tribine profesor dr. sc. Hrvoje Jurić, ujedno i jedan od najznačajnijih hrvatskih teoretičara anarhizma te slobodni umjetnik, punker i glazbenik Davor Njec Hranjec, dok će razgovor moderirati novinar i glazbeni kritičar Dubravko Jagatić.

26.9.2015. / SUBOTA / KULA LOTRŠČAK / 21:00
ZDENKO FRANJIĆ – LUTAJUĆI DJ ZDENA / SLUŠAJ NAJGLASNIJE

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/631015587038680/

Srdačan pozdrav,
SKPNRB Abergaz

Nema komentara:

Objavi komentar