subota, 19. rujna 2015.

Politički proces policijskih službenika RH, protiv Njeca i Umbeta (1. i 2. dio)

(1. dio - incident ratoraša i policije te naše uhićenje i prvo suđenje)


Nakon što smo kao politički pritvorenici, u modernoj Republici Hrvatskoj bili lišeni slobode ukupno oko 12 sati - konačno smo pušteni odlukom prekršajnog suda tamo oko 16 sati u srijedu 16.9.2015. godine.

Zato što sam prilikom hodanja prema zgradi, na trenutak zastao na Savskoj 66 u Zagrebu te šutke gledao u plakat "1991. - oba su pala | 2015. - oba će pasti", ratoraši su me krenuli vrijeđati prvo verbalno, a nakon toga je i jedan od njih i fizički nasrnuo na mene uz deranje:"DA KOJU JA PIČKU MATERINU IMAM PRAVO OVDJE HODAT I GLEDAT U TO." - nakon čega sam pozvao policiju, koja je došla samo kako bi uhapsila mene i mog prijatelja i bubnjara koji je tek poslije došao tamo - isto na putu prema kući. Dok ovoga ratoraša iz Savske 66, koji me fizički napao - nisu htjeli niti legitimirati!

Iako se nismo opirali uhićenju i službenim licima - ovi su nas na kraju uhapsili uz tešku kenjažu da smo mi njih vrijeđali, a uvijek bismo im se obraćali i sa 'gospodine' i tako to sve po protokolu. Nisu nam dopustili da zovemo odvjetnika, ali smo uspjeli stupiti u kontakt sa istim, kada smo prilikom prebačaja na Oranice, dobili na kratko mobitel u marici - budući da je došao drugi policijski službenik, a onaj prethodni nam nije htio dati niti broj značke, već kad nas je potrpao u maricu, samo je otišao negdje drugdje. Kasnije, na prvom ročištu suda saznajemo da je ovu optužba koju su nam smjestili policajac Zvonimir Čeko i policajka Ines Lovasić:


Napominjem da prilikom pritvorenja u Nehajskoj nam nisu htjeli niti reći zbog čega smo uhićeni, već su nas samo pitali "hoćemo li potpisati?", a kada smo pitali "Što to?", odgovor je bio:"Jel hoćete ili nećete?", na što smo odgovorili da ako ne znamo što potpisujemo - da onda nećemo. I da, imali smo te promile alkohola u sebi, ali nismo počinili ovo za što nas terete! Ajmo dalje.

Na Oranicama prilikom zadržavanja su me tretirali kao kriminalca te su me određeni policijski službenici verbalno napadali da sam glup i "koja ja pičku materinu hoću od njih", samo zato što sam ih pitao što ja to potpisujem.

Odvezli su nas i na sud sa maricom, gdje smo tamo u pritvoru čekali suđenje, na kojem nas je sutkinja pustila na slobodu, uz nastavak suđenja u petak.

Zašto su priveli samo mene i mojeg frenda koji je onak eto tu također prolazio kraj šatora na putu do zgrade - mene koji sam zvao policiju zbog fizičkog napada na sebe (!!!!!) - a frajera koji me napao nisu htjeli niti pitati za dokumente, već si štoviše tamo razmjenjuju cigarete i druže se kao da su si "školski frendovi"?

Ona gore fotka, je slika nas dvojice ufotkana taman nakon što smo izašli sa suda, jer mi se ne skrivamo za razliku od onih "životinja koje su jednakije od drugih", budući da su ratoraši i ovim primjerom dokazali da su iznad zakona ove države, jer mogu i fizički nasrtat na druge bez da im itko išta bekne - a kamo li uhapsi.

(2. dio - drugo suđenje u petak i WTF momenti optužnice)Prije nego li smo išli pomagati izbjeglicama, imali smo drugi dio suđenja u 14h, u petak 19.9.2015. Osim sa odvjetnicom te njezinom vježbenicom, također smo sudu pristupili i sa javnosti - ali nije pristupio predstavnik tužitelja i svjedok Marjan Krajinović, iako su došli svjedoci i policijski službenici Zvonimir Čeko i Ines Lovasić.


Ok - ima ispričnicu, to je to i sada se nas pita ostajemo li pri prethodnim iskazima, na što obojica odgovaramo da ostajemo pri svakoj riječi koju smo prilikom našeg svjedočenja rekli, nakon čega naša odvjetnica prilaže dokumente, sa print screenovima članaka o mojim mirnim akcijama i prosvjedima zbog čega su me najvjerojatnije ratoraši prepoznali, a bome i napali - nakon čega dolazimo i do meni najinteresantnijeg dijela optužnice, gdje se nije nigdje napomenulo da sam ja zvao policiju na intervenciju, već da je "NN" osoba zvala i gdje se spominje Marjan Žlabravec (???), očito brzinskim copy-paste manevrom, kako bi nas dotični policijski službenici još više neosnovano optužili.


Evo i te sporne točke u optužnici koju su nam dotični službenici pisali, skupa sa cijelom stranom iste, kako biste bolje povezali cijelu priču:
Ovo da su me malo prekstili u "Damir", sam vidio tek nakon što smo izašli van sa ovog ročišta, ali nakon što se ta 10. točka optužnice evidentirala ponovnim čitanjem iste - dolazimo do činjenice da tužitelj je po svjedoku dostavio službeni dokument, čime se naravno i pred sudom narušila vjerodostojnost njihovog svjedočenja:


Hmmmmmm - je li ona ispričnica od predstavnika tužitelja bila više u kontekstu "ma neda mi se jebat sa njima - evo ti dokumenti, pa im ti to odnesi"? Pojima nemamo, ali kao što piše i u rješenju - ročište se odgađa i sada čekamo šta će dalje biti sa nama, dok onaj koji me napao puši cigare u šatoru i nije ga briga - kako da onda ovaj cijeli proces ne vidim kao politički proces dotičnih policijskih službenika protiv nas dvojice?

Lijepi pozdravi,
Davor 'Njec' HranjecNema komentara:

Objavi komentar